Muziek in de zorg

Contact maken doe je d.m.v. muziek. Je vangt een glimp, een lach, het zorgt voor ontspanning en veel plezier. Muziek is dé sleutel tot het maken van contact. Het geven van individuele muziekmomenten voor deze doelgroep geeft mij dan ook veel voldoening. 

Ik speel waar de persoon behoefte aan heeft. Rustig of swingend? Véél zingen of juist instrumentaal? Samen stappen we in onze muzikale bubbel! De deelnemer bepaalt de richting en ik volg. Blijven kijken naar signalen is wat ik graag doe; observerend muziek maken en samen zorgen voor muzikale beleving. 

De individuele muziekmomenten zijn wekelijks óf om de week. Je kunt kiezen uit 20 of 30 minuten muziek. Tijdens de lessen maak ik gebruik van mijn stem die ik ondersteun met de gitaar, maar ook het gebruik van andere instrumenten ontbreekt niet in deze momenten.  Instrumenten zoals (hoorn, trompet of dwarsfluit), touchbells, , trommels, kleine handpan of kleine percussie instrumenten zet ik met regelmaat in. Zo zijn er altijd wel nieuwe instrumenten te ontdekken die iets moois kunnen brengen.