Even voorstellen 

Mijn naam is Martine Eggink, getrouwd met Bram en moeder van twee lieve meiden. Ik ben ruim 13 jaar werkzaam in de gehandicaptenzorg waar ik werk met kinderen met een (z)e(v)mb (zeer ernstig verstandelijk meervoudig beperkt). Muziek staat daar centraal. Na een prachtig muziekproject gedurende twee jaar op mijn werk heb ik gezien wat je met muziek kunt bereiken en wat er zoal mogelijk is. Dat wilde ik ook doen. Mensen blij maken met muziek. Zo zijn de individuele muziekmomenten in de zorg begonnen. 

Op zeven-jarige leeftijd ben ik begonnen met het bespelen van een instrument bij de plaatselijke muziekvereniging. Begonnen op bugel, later trompet en inmiddels speel ik hoorn. Naast het muziek maken bij de fanfare heeft de gitaar een aantal jaren geleden ook mijn interesse gewekt. Want wat is het leuk om jezelf te kunnen begeleiden als je zingt!

Wat ik miste in mijn omgeving was een muziekmoment voor jonge kinderen. Mijn dochter was 1,5 jaar en altijd aan het dansen. Hoe leuk zou het zijn om iets te organiseren, zodat ze met vriendjes en vriendinnetjes kon dansen? En zo ontstond in 2019 Zing&Swing voor kinderen van 1 tot 4 jaar. 

Momenteel ben ik gestart met de opleiding docent Muziek op schoot, zodat ik nog meer muziekmomenten kan creëren voor het jonge kind.